Ironie.


Speurend op het WereldWijdeWeb, naar gegevens van een familielid, werd ik eens verwezen naar de "rol van strafzaken" van de arrondissementsrechtbank Leeuwarden ... hadden wij een crimineel in de familie ?? 

 

Gelukkig ging het slechts om aangetrouwde familie :-) ... en tevens bleek het slechts om een jeugdzonde te gaan, op 12 jarige leeftijd veroordeeld voor enkele dagen cel wegens stroperij ... bureau HALT bestond toen nog niet.

 

Met Gerrit van der Kooi, zo heette de delinquent, is later alles goed gekomen, opgeklommen tot  assistent commies van de Rijksdienst der Directe Belastingen ... een baan bij het gezag !!

 

Van Gerrit bestaat een foto in uniform als commies, gehurkt, met blote voeten en een fors jachtgeweer in de hand. Naast hem twee collega's (marechaussees ??) en voor hen liggen vier geschoten zeehonden, niet slecht voor iemand die ooit door de rechter is veroordeeld wegens stroperij.

 

"Ik denk dat het de ironie van het leven is, het doen van de verkeerde dingen op het juiste moment" zei Charlie Chaplin ooit ... het lijkt erop dat hij gelijk had.

 

Egbert.


Gerrit van der Kooi (links) assistent Rijks Directe Belastingen.
Gerrit van der Kooi (links) assistent Rijks Directe Belastingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0